Sitemiz hakkında görüşlerinizi bildirmek ister misiniz?
Sitemizi değerlendiriniz
Görüş ve Önerileriniz
kapat
Sepetinizdeki tüm ürünler silinecek. Onaylıyor musunuz?
Toplam Tutar0,00₺
Sepete Git

IQ Dikkat ve Yetenek Geliştiren Kitaplar Serisi 4-5-6 Yaş Level 3 (3 Kitap Takım)

TÜZDER Yayınları

Barkod
9786056927218
ISBN
978-605-692-721-8
Sayfa Sayısı
144 Sayfa
Ürün Ebatı
22 x 22 (cm)
Dil
,,
Cilt Durumu
Ciltsiz
Baskı Sayısı
1
Basım Yılı
5.2019
Kitap Boyutu
Normal Boy
Yazarlar
0 Yorum
%30
indirim
177,00
123,90
Kazanılan Puan: 369 NP 30,98₺'den başlayan taksit avantajı
Teslimat Seçenekleri
Sepet tutarı 200₺ ve üzeri olan siparişlerinizde kargo ücretsiz
Kargo ödeyen kitaplardan birini sepetine ekle tüm siparişin ücretsiz kargo olsun.
Kargo ödeyen kitaplar için tıklayın.
Favorilere Ekle
Paylaş
Kitap Hakkında
Ödeme Seçenekleri
Yorumlar

Çocuğunuzun gelişimi için hazırlanan IQ, Dikkat ve Yetenek Geliştiren Kitaplar, TÜZDER Eğitim Metodu (TEM)yöntemine göre hazırlanmıştır. TEM’de esas olan bir anlayış var ki, o da çocuğun küçük adımlarla yürüdüğüdür. Bu metotla hazırlanan kitaplarda, çocuğunuzun becerilerinin en üst noktaya taşınması hedeflenir.

Kitaplardaki kelime adedinin ifade ve hayal gücünü geliştirdiği gibi, TEM ile hazırlanan kitaplarda da görsellerin adetleri ve şekilleri ile görsel hafızayı artırmaya yönelik bir sistem geliştirilmiştir.

TÜZDER (Tüm Üstün Zekalılar Derneği) tarafından hazırlanan IQ, Dikkat ve Yetenek Geliştiren Kitaplar Serisi; Uluslar arası standartlarda, çoklu dil seçeneğiyle hazırlanmış ve “ICIE (Uluslararası Eğitimde İnovasyon Merkezi)” tarafından onaylanmıştır. TEM ile, 21. Yüzyıl Becerileri’ni geliştirici nitelikte etkinlikler tasarlanmıştır.

TÜZDER Eğitim Metodu (TEM) programıyla, IQ, Dikkat ve Yetenek Geliştiren Kitaplar Serisi 3 farklı gelişim kademesi düşünülerek tasarlanmıştır. Seri, 3 Level halinde toplam 9 kitap olarak hazırlanmıştır.

1. Level (IQ, Yetenek, Görsel Motor): Dot, Paint, Draw
2. Level (IQ, Dikkat, Problem Çözme): Cube, Find, Solve
3. Level (IQ, Mantık, Muhakeme, Strateji): Coordinate, Matrix, Algorithm

LEVEL 3 (IQ, MANTIK, MUHAKEME, STRATEJI): COORDINATE, MATRIX, ALGORITHM

LEVEL 3 etkinlikleriyle mantık yürütme, dikkat-zekâ, görsel-uzamsal algı, fotografik hafıza, görsel ayırdedicilik, görsel ve mekânsal keskinlik gibi bilişsel ve motor becerilerinin farklı bir yöntemle geliştirilmesi hedeflenmektedir.

LEVEL 3 etkinlikleri; mantıksal akıl yürütme, dikkat, bellek, görsel ve mekânsal keskinlik, şekil zemin ilişkisi, problem çözme gibi üst düzey bilişsel becerileri geliştirmek üzere planlandı. Soru şekilleri ve zorluk seviyeleri bu kazanımlar gözetilerek hazırlandı.

LEVEL 3 içinde yer alan ALGORITHM kitabı ile, algoritma mantığı çalışmaları yapılmıştır. Algoritma mantığı, hayatın her anında yer alan mantık ve problem çözme faaliyetinin temelinde yer alır. İnsanoğlu, bir mesele karşısında karar verirken, hesaplama veya tercih yaparken bilerek ya da bilmeyerek algoritma temelli düşünür, zihnin bu becerisine başvurur. Günümüz teknolojisinin temelinde de bu algoritma sistemi ve bunun yazılım (software) olarak yansıması olan kodlama yer alır. Algoritma, matematik biliminin en temel kodlarından birisidir. Günümüz kodlama çalışmalarının da temelini algoritma oluşturmaktadır.

ALGORITHM, algoritma kitabıyla, çocuğunuz kolay ve anlaşılır bir yolla algoritma ve kodlamanın mantığını öğrenecektir.

Çocuğunuz, bu uygulamaları yaptıkça muhakeme ve mantık, dikkat, hafıza, bütün-parça ve boyut kavrayışı, ayırt etme becerisiyle birlikte, el göz koordinasyonu gelişimi hızlanacak, bu yönlerdeki eksiğini tamamlayacaktır. Böylece, çocuğunuzun hayatı boyunca ihtiyaç duyacağı temel becerileri gelişerek en üst seviyelere taşınmış olacaktır.

LEVEL 3 etkinlikleriyle çocuğunuzun şekilleri algılaması ve karşılaştırması, parça-bütün kıyaslaması, mantık dizgesini kavrama kabiliyeti, konsantrasyonu, faaliyetteki göreve odaklanması ve dikkatini sürdürebilmesini sağlayacak faaliyetler hazırlanmıştır.

Bu etkinlikler; görsel dikkat, fotografik hafıza, şekil kopyalama becerilerini de ölçmüş olacaktır. Bu yönlerinin geliştirilmesi, onları mantık, dikkat ve zekâ yönüyle güçlendirdiği gibi, gösterilen hedefe ulaşmalarıyla da özgüven kazanmalarını sağlayacaktır. Bunu eğlenceli bir faaliyet olarak yaparken aynı zamanda özgüvenleri de artmış olacaktır.

LEVEL 3 çalışmalarında; muhakeme gücü, görsel ve mekânsal keskinlik, üç boyutlu ve karmaşa ortamında renkleri ve nesneleri algılama, kıyaslama ve seçme yeteneğinin geliştirilmesi hedeflenmektedir.

LEVEL 3 kitaplarındaki etkinlikler kıyaslama, analitik düşünme, mantık yürütme, parça-bütün ilişkisi, tüme varım-tümden gelim becerilerini geliştirmek üzere dizayn edildi.

LEVEL 3 kitapları ve etkinlikleri sırayla yapılmalıdır. Çünkü sorular kolaydan zora, basitten karmaşığa olacak şekilde planlanmıştır.

LEVEL 3 etkinlikleri, aynı türden birçok kademeli göreve dayanır. Bu yöntem ile etkinlikler kademeli olarak daha karmaşık hale gelecektir. Bu durumda, çocuğun edindiği beceriler, etkinlikleri kolayca anlamasına ve uzmanlaşmasına imkân sağlayacaktır.

Çocuğunuz, LEVEL 3 etkinliklerinde bazen şaşırabilir, zorlanabilir, bütün uygulamaları doğru yapamayabilir. Bu etkinlikler süresinde çocuğunuzu kaygı, duygudurum düzenlemesi, dürtü kontrolü ve duygusal tepkileri yönüyle gözlemleyebilirsiniz. Hata yaptığında verdiği tepkiler, zorlandığında ebeveynin ilerleme için destek olması onun duygusal yönünü de destekleyecektir.

LEVEL 3 etkinliklerini yaparken çocuğunuzun yönerge alma ve takibini yapma, işitsel uyaran ile görsel uyaranı ilişkilendirme becerisi gelişmiş olacaktır.

Yapılan zekâ testlerine ve dünyadaki uygulama ve tarama örneklerini göz önünde bulunduğumuzda, genellikle çocukların zihin yaşı ile takvim yaşı arasında 12 aydan 48 aya kadar farklılıklar olduğu gözlemlenmiştir. Dolayısıyla, araştırma sonuçlarını da göz önünde bulundurduğumuzda, çocukların potansiyelini mevcudun çok daha ilerisine taşıyabilmek amacıyla, kitaplarımızdaki etkinlikler yaş farklılığı düşünülerek tasarlanmıştır.

LEVEL 3 kitaplarındaki etkinlikler, her gün, mümkünse aynı zaman dilimi içinde yapılmalıdır.

LEVEL 3 kitaplarındaki bazı sayfalarında yer alan dakika derecelendirmeleri çocuğunuzun seviyesi hakkında genel bir kanaat edinmenizi sağlayacaktır.

LEVEL 3 etkinliklerinde kaliteli bir HB kurşun kalem ve silgi kullanılmasını tavsiye ediyoruz.

Etkinlikler, ebeveyn gözetiminde olabileceği gibi, çocuğunuz etkinlikleri kendi kendine de yapabilir. Böylece, zaman içinde kendi kendine çalışma alışkanlığı kazanacaktır.

Geleceğimiz için us’lu çocuklar...

Taksitli alışveriş için sipariş tutarınız 50₺ ve üzerinde olmalıdır.
Taksit Sayısı Aylık Tutar(₺) Toplam Tutar(₺)
Peşin123,90 ₺123,90 ₺
2 Taksit61,95 ₺123,90 ₺
3 Taksit41,30 ₺123,90 ₺
4 Taksit30,98 ₺123,90 ₺
Taksit Sayısı Aylık Tutar(₺) Toplam Tutar(₺)
Peşin123,90 ₺123,90 ₺
2 Taksit61,95 ₺123,90 ₺
3 Taksit41,30 ₺123,90 ₺
4 Taksit30,98 ₺123,90 ₺
Taksit Sayısı Aylık Tutar(₺) Toplam Tutar(₺)
Peşin123,90 ₺123,90 ₺
Kampanyalarımızdan haberdar olmak için bültenimize kayıt olabilirsiniz.
Nobel Akademik Yayıncılık Eğitim Danışmanlık Tic. Ltd. Şti. Kültür Mah. Mithatpaşa Cad. No : 74 B- 01/02 Kızılay / Çankaya / Ankara
    2023 Copyright ©atlaskitap.com
    Tüm hakları saklıdır | Kredi kartı bilgileriniz 256Bit SSL sertifikası ile güvende.
  • Troy
  • Card Finans
  • Word Card
  • Bonus Card
  • Maximum Kart
  • PTT
  • Havale
  • Master Card
  • Visa Card

Mesajınız iletildi

En kısa sürede size dönüş yapılacaktır