Sitemiz hakkında görüşlerinizi bildirmek ister misiniz?
Sitemizi değerlendiriniz
Görüş ve Önerileriniz
kapat
Sepetinizdeki tüm ürünler silinecek. Onaylıyor musunuz?
Toplam Tutar0,00₺
Sepete Git

Adli Bilimler Suç Analizi

Adalet Yayınevi

Barkod
9786054144242
ISBN
978-605-414-424-2
Sayfa Sayısı
325 Sayfa
Ürün Ebatı
14 x 20 (cm)
Dil
,
Cilt Durumu
Ciltsiz
Baskı Sayısı
Basım Yılı
.
Kitap Boyutu
Normal Boy
Yazarlar
0 Yorum
%3
indirim
25,00
24,25
Kazanılan Puan: 72 NP 6,06₺'den başlayan taksit avantajı
Teslimat Seçenekleri
Sepet tutarı 200₺ ve üzeri olan siparişlerinizde kargo ücretsiz
Kargo ödeyen kitaplardan birini sepetine ekle tüm siparişin ücretsiz kargo olsun.
Kargo ödeyen kitaplar için tıklayın.
Favorilere Ekle
Paylaş
Kitap Hakkında
Ödeme Seçenekleri
Yorumlar
  • Genel Adli Bilimler
  • Olay Yeri İçin Adli Tıp Bilgileri
  • Suç Analizi
  • Raporlar - Yazışmalar ve İlgili Mevzuat

Termodinamik prensibine göre evren daima düzensizliğe doğru gitmektedir. Bu düzensizlikten toplumların payına suç olgularının artışı düşmektedir. Suçlar insanların çoğalmasının paralelinin üzerinde artışlarla devam etmektedir. Ve ilerleyen zamanlarda daha da artacaktır. Onun için toplumda suç işlemeyi önleyen ve işlenen suçları aydınlatan sistemlere her zaman acil ihtiyaç vardır.

Ülkeler arası sınırların kalktığı, sanal âlemlerin suç dinamiği, savaşların/darbelerin yerine toplum mühendisliği ile mevkilerin ele geçirilme planları suç olgularını tetikleyecektir.

Suçla mücadele; devlet, hükümet ve toplum politikası olmalıdır. Suçla mücadele eden teşkilatların her türlü suç (asayiş, teröre, organize) yapılarına karşı başarıyla mücadele edebilecek desteğinin verilmesi en temel gerekliliktir.

M. Kemal Atatürk; Her işin başı devlette istikrar ve toplumda huzura dayanır. Toplumun huzurunu bozmaya yeltenenler her zaman görülecektir. Bunu önlemenin tek çaresi; halkın huzurunu bozanların karşısına devletin tüm gücü ve teşkilatı ile dikilmesidir.

Suçla mücadele ve suç analizi multidisipliner (disiplinler arası) bir yöntemdir. Yani bilimsel ve teknik alanda birçok alanın karma (hibrit, melez) olarak kullanılmasıdır. Demokratik hukuk devletinde ve insana değer veren bir sistemde; başarılı bir suçla mücadelenin, her türlü şüpheden uzak somut delillerle, suçu aydınlatmak, suçluyu ortaya çıkarmak, hukukun izin verdiği ilmi ve teknik vasıtaları kullanmak suretiyle hata/yanılma ve kötü muamelenin önlenmesi ile mümkün olabilmektedir. Bu alanların suçla mücadele eğitiminde ve özellikle kolluk uygulamalarında kullanılması bir zorunluluktur.

Bu eserde, suç yeri / delil güvenliği ve kriminalistik genel bilgilerine bağlı olarak adli bilimlerin genel verileri ile suç analizin yapılmasını içeren konular yer almaktadır.

Bu eser dört ana bölüm meydana gelmektedir. Birinci bölüm, adli bilimlerin ne olduğu ve suç ve suçlulukla mücadeleye katkıları. İkinci bölümde, ölüm olayları, kolluğun olay yeri / soruşturma / araştırma aşamasında ölüm belirtilerinin suç analizine işaretlerini anlamasına yardımcı olacak özet bilgiler. Üçüncü bölümde, suç sonrası bilgileri elde etmek ve elde edilen bilgilerle(organize, seri suç ve suçlu) suç analizinin yapılması ili ilgili genel bilgiler. Dördüncü bölümde, raporlar - yazışmalar, suç analizi aşamalarında ihtiyaç olacak olan bilirkişilik incelemeleri, ilgili mevzuatlar ve örnek raporların sunulması yer almaktadır.

Suç ve suçlulukla etkin mücadele yapılması yöntemlerin geliştirilmesi ve uygulanmasına küçük bir katkı olması dileklerimizle bu kitap hazırlanmıştır.

Bu çalışmanın ceza adalet sistemine, kolluk kuvvetlerine, davalarda konu olan şüpheli, sanık, mağdur, müşteki ve tanıklara faydalı olmasını dilerim.

Taksitli alışveriş için sipariş tutarınız 50₺ ve üzerinde olmalıdır.
Taksit Sayısı Aylık Tutar(₺) Toplam Tutar(₺)
Peşin24,25 ₺24,25 ₺
2 Taksit12,13 ₺24,25 ₺
3 Taksit8,08 ₺24,25 ₺
4 Taksit6,06 ₺24,25 ₺
Taksit Sayısı Aylık Tutar(₺) Toplam Tutar(₺)
Peşin24,25 ₺24,25 ₺
2 Taksit12,13 ₺24,25 ₺
3 Taksit8,08 ₺24,25 ₺
4 Taksit6,06 ₺24,25 ₺
Taksit Sayısı Aylık Tutar(₺) Toplam Tutar(₺)
Peşin24,25 ₺24,25 ₺
Kampanyalarımızdan haberdar olmak için bültenimize kayıt olabilirsiniz.
Nobel Akademik Yayıncılık Eğitim Danışmanlık Tic. Ltd. Şti. Kültür Mah. Mithatpaşa Cad. No : 74 B- 01/02 Kızılay / Çankaya / Ankara
    2023 Copyright ©atlaskitap.com
    Tüm hakları saklıdır | Kredi kartı bilgileriniz 256Bit SSL sertifikası ile güvende.
  • Troy
  • Card Finans
  • Word Card
  • Bonus Card
  • Maximum Kart
  • PTT
  • Havale
  • Master Card
  • Visa Card

Mesajınız iletildi

En kısa sürede size dönüş yapılacaktır