Sitemiz hakkında görüşlerinizi bildirmek ister misiniz?
Sitemizi değerlendiriniz
Görüş ve Önerileriniz
kapat
Sepetinizdeki tüm ürünler silinecek. Onaylıyor musunuz?
Toplam Tutar0,00₺
Sepete Git
Felsefe Sözlüğü

Kamus-ı Felsefe

Doğu Batı Yayınları

Barkod
9786055063207
ISBN
978-605-506-320-7
Sayfa Sayısı
907 Sayfa
Ürün Ebatı
16 x 24 (cm)
Dil
,
Cilt Durumu
Ciltli
Baskı Sayısı
1
Basım Yılı
1.2015
Kitap Boyutu
Normal Boy
Yazarlar
0 Yorum
%18
indirim
68,00
55,76
Kazanılan Puan: 165 NP 13,94₺'den başlayan taksit avantajı
Teslimat Seçenekleri
Sepet tutarı 200₺ ve üzeri olan siparişlerinizde kargo ücretsiz
Kargo ödeyen kitaplardan birini sepetine ekle tüm siparişin ücretsiz kargo olsun.
Kargo ödeyen kitaplar için tıklayın.
Favorilere Ekle
Paylaş
Kitap Hakkında
Ödeme Seçenekleri
Yorumlar

İnsanların birbirleriyle olan karşılıklı ilişkilerini düzenleyen ağlar, kurallar, âdetler, yasalar, sistemler değiştikçe, oluşan bu yeni düzeni ifade etmek ve yönlendirmek üzere düşünsel ve dilsel çerçeveler de doğal olarak değişime uğrar. Müşterek yaşamı bir arada tutan, uyumu ve uzlaşımı sağlayan bu ortak kurgular ve kavrayışlar, birer amaçlar zinciri içinde toplumun rotasını yeniden çizer ve belirler.

Bir dünyayı nasıl anladığınız ve nasıl bir gelecek tahayyül ettiğinizin anahtarı önemli ölçüde bu felsefi tasavvurların, akıl yürütmelerin ve “dil oyunları”nın içinde saklıdır. Anlamları kendinden menkul kelime ve kavramların, insanları nereye götüreceği belli olmayan ve bir bakıma zaman kaybına, gevezece polemiklere neden olan gelişigüzel kullanımındansa, toplumun tüm dokularına nüfuz etmiş ve kökleşmiş, günlük yaşamda karşılık bulmuş kavramlar ve terimler hazinesini modern çağın felsefi tasavvuru, dilsel ve söylemsel pratikleriyle birlikte ele almak en doğru yol olarak gözükmektedir. Nitekim birçok önemli Batılı düşünürün aynı zamanda filolog olması ve böyle bir yol izlemesi boşuna değildir.

İşte Rıza Tevfik’in Mufassal Kamus-ı Felsefe’si de böyle bir amacı güderek, felsefi kavramlara Türkçe karşılıklar bulmak üzere hazırlanmış bir eserdir. İlk Türkçe felsefe sözlüğüdür. Fransızca olarak verilen kavramın sadece Türkçe karşılığı verilmekle kalmamış, Yunanca, Latince, Arapça, Farsça, İngilizce, İtalyanca karşılıkları da verilmiş, etimolojisi ve ilk kez hangi filozof tarafından kullanıldığı da belirtilmiştir.

Hilmi Ziya Ülken’in “Felsefe terimlerinin sıcaklığına ve harîmine nüfuz onun sayesinde mümkün oldu” dediği “Kamus”, Türkiye’de felsefeyi yerleştiren Cumhuriyetin ilk dönem felsefecileri için temel bir kaynak olmuştur. Demokritos, Sokrates, Platon, Aristoteles, St. Augustinus, Albertus Magnus, Descartes, Spinoza, Kant, Hegel, Mill, Nietzsche ve Bergson’dan Farabi, İbn Sinâ, Gazali, İbn Arabi, Taftazani, Cürcânî ve Taşköprizade’ye kadar Doğu’nun ve Batı’nın klasiklerine yetkin ve zihin açıcı referanslarla hazırlanan bu sözlük, tamamlanmamış olsa da, kültürümüze özgü kurgusuyla son derece özgün ve ilgi çekicidir.

Düşünce ve gerçeklik arasında kopmaz bir bağ olduğu düşüncesiyle, “temelsiz” ideolojik ve dogmatik saplantılara kapılmadan, mevcut tüm kavramsal zenginliklerden yararlanarak, kendi kavramlarını oluşturabilecekse felsefe dünyamız, Kâmûs bunun için değerli bir perspektif ve katkı sunmaktadır.

Taksitli alışveriş için sipariş tutarınız 50₺ ve üzerinde olmalıdır.
Taksit Sayısı Aylık Tutar(₺) Toplam Tutar(₺)
Peşin55,76 ₺55,76 ₺
2 Taksit27,88 ₺55,76 ₺
3 Taksit18,59 ₺55,76 ₺
4 Taksit13,94 ₺55,76 ₺
Taksit Sayısı Aylık Tutar(₺) Toplam Tutar(₺)
Peşin55,76 ₺55,76 ₺
2 Taksit27,88 ₺55,76 ₺
3 Taksit18,59 ₺55,76 ₺
4 Taksit13,94 ₺55,76 ₺
Taksit Sayısı Aylık Tutar(₺) Toplam Tutar(₺)
Peşin55,76 ₺55,76 ₺
Kampanyalarımızdan haberdar olmak için bültenimize kayıt olabilirsiniz.
Nobel Akademik Yayıncılık Eğitim Danışmanlık Tic. Ltd. Şti. Kültür Mah. Mithatpaşa Cad. No : 74 B- 01/02 Kızılay / Çankaya / Ankara
    2023 Copyright ©atlaskitap.com
    Tüm hakları saklıdır | Kredi kartı bilgileriniz 256Bit SSL sertifikası ile güvende.
  • Troy
  • Card Finans
  • Word Card
  • Bonus Card
  • Maximum Kart
  • PTT
  • Havale
  • Master Card
  • Visa Card

Mesajınız iletildi

En kısa sürede size dönüş yapılacaktır