Sitemiz hakkında görüşlerinizi bildirmek ister misiniz?
Sitemizi değerlendiriniz
Görüş ve Önerileriniz
kapat
Sepetinizdeki tüm ürünler silinecek. Onaylıyor musunuz?
Toplam Tutar0,00₺
Sepete Git

Ceza Hukuku Genel Hükümler

Adalet Yayınevi

Barkod
9786052644904
ISBN
978-605-264-490-4
Sayfa Sayısı
1260 Sayfa
Ürün Ebatı
16 x 24 (cm)
Dil
,
Cilt Durumu
Ciltli
Baskı Sayısı
17
Basım Yılı
9.2023
Kitap Boyutu
Normal Boy
Yazarlar
0 Yorum
%3
indirim
844,00
818,68
Kazanılan Puan: 2454 NP 204,67₺'den başlayan taksit avantajı KARGO BEDAVA
Teslimat Seçenekleri
Sepet tutarı 200₺ ve üzeri olan siparişlerinizde kargo ücretsiz
Kargo ödeyen kitaplardan birini sepetine ekle tüm siparişin ücretsiz kargo olsun.
Kargo ödeyen kitaplar için tıklayın.
Favorilere Ekle
Paylaş
Kitap Hakkında
Ödeme Seçenekleri
Yorumlar

Ceza Hukuku Genel Hükümler isimli kitabımızın bas¸tan sona mevzuat, içerik ve imla yönünden elden geçirilmis¸, yeni literatür eklenerek güncellenmis¸ onyedinci baskısını yapmanın sevincini yas¸ıyoruz. Aradan geçen zamanda kitabımızın yazarlarından Kerim Çakır akademik hayatında bir merhale daha ilerlemis¸ ve kendisine üniversitelerarası kurul tarafından “doçent” ünvanı tevcih edilmis¸tir. Sevgili arkadas¸ımızı bu bas¸arısından dolayı tebrik eder, bas¸arılarının devamını dileriz.

Geçen baskılarda oldugˆu gibi bu baskımız da genç meslektas¸larımız Doç. Dr. Mehmet Emin Als¸ahin ile Doç. Dr. Kerim Çakır’ın katkıları ile gerçekles¸mis¸tir.

Doç. Dr. Mehmet Emin Als¸ahin; kusurlulugˆu etkileyen hallerden “cebir, yas¸ küçüklügˆü, akıl hastalıgˆı, sagˆır-dilsizlik, geçici nedenler, alkol ve uyus¸turucu madde etkisi altında olma” ile “unsurların dıs¸ında kalan digˆer haller”, “ceza kavramı, cezanın amacı ve nitelikleri”, “hapis cezasının çes¸itleri”, “adli para cezası”, “belli hakları kullanmaktan yoksun bırakılma” ve “müsadere” konularını kaleme almıs¸tır.

Doç. Dr. Kerim Çakır ise “hapis cezasının infazına bas¸lama”, “hapis cezasının ertelenmesi”, “s¸artla salıverilme”, “tüzel kis¸iler hakkında güvenlik tedbirleri”, “sanıgˆın ya da hükümlünün ölümü”, “af”, “önödeme ve uzlas¸tırma” konularını yazmıs¸tır.

Bu çalıs¸mamız da 16, 15, 14, 13, 12 ve 11. baskılarda belirttigˆimiz degˆis¸iklikler dogˆrultusunda güncellenmis¸tir. Bilindigˆi gibi 10. ve önceki baskılarda, suçun dört unsuru oldugˆunu kabul etmis¸ ve suç teorisine ilis¸kin açıklamalarımızı buna göre yapmıs¸tık. Doktrindeki gelis¸meler, özellikle de yeni Türk Ceza Kanunu’nun esas aldıgˆı suç teorisini göz önünde tutarak görüs¸ümüzü suçun iki unsuru oldugˆu yönünde revize ettik. Buna göre suçun “tipiklik” ve “hukuka aykırılık” olmak üzere iki unsuru bulunmaktadır.

Tipiklikten kastettigˆimiz; “ceza kanunlarının özel kısmında ya da ceza içeren kanunlarda yer alan ve ceza yaptırımı öngören suç tipi”dir. Digˆer bir anlatımla, her suçun haksızlık içerigˆini tasvir eden ve böylece haksızlıgˆı olus¸turan unsurlar bu bas¸lık altında incelenmis¸tir. Bu nevi tipikligˆin, yapı tas¸larını maddi (objektif) ve manevi (sübjektif) unsurlar olus¸turur. Suçun dıs¸ görünümünü, maddi bünyesini gösteren maddi unsurlara (fiil, netice, illiyet, fail, magˆdur, konu) kars¸ılık, manevi unsurlar failin iç dünyasının realiteleri olarak (kast, taksir gibi) ceza normunda yer alır. S¸u halde suç; “tipe uygun bir haksızlık” tır.

Kitap bas¸tan sona bu anlayıs¸ çerçevesinde yenilenmis¸, imla hataları düzeltilmis¸, yeni Yargıtay kararları eklenmis¸, özellikle suç teorisine ilis¸kin bölümlerin çogˆu yeniden yazılmıs¸tır. Kitabımızın her yeni baskısı çıktıgˆında, derhal metin üzerindeki çalıs¸malarımız bas¸lar, mevzuat ve uygulamadaki degˆis¸iklikler kitaba is¸lenir. Bu titiz çalıs¸ma sonucunda her yeni baskı bir öncekinden daha güncel, daha zengin bir hale gelmis¸ olur. Amacımız her zaman mükemmele ulas¸maya çalıs¸maktır. Bu vesileyle yüksek mahkemlerimizin kararlarının temininde hiç bir zaman yardımlarını esirgemeyen Anayasa Mahkemesi Bas¸kan Vekili Hasan Tahsin Gökcan ile Yargıtay 6. Cesa Dairesi E. Bas¸kanı Vuslat Dirim’e minnettarız.

Kitabın baskıya hazırlanmasında kürsümüz Aras¸tırma Görevlileri Büs¸ra S¸enerdogˆan, I·lhan Polat, Kevser Çetin ile Av. I·rfan Dik, Stj. Av. F. Zehra Arslan ve Stj. Av. M. Akif Erbeyin’in büyük emekleri geçmis¸tir. Her birine ayrı ayrı tes¸ekkür ediyoruz.

Kitabı kısa süre içinde baskıya hazırlayarak okuyucularla bulus¸turan Adalet Yayınevi çalıs¸anlarına ve yayınevinin sahibi sayın Hakan Karaaslan’a da tes¸ekkür borçluyuz.

Kitaba yönelik eles¸tirilerin ve önerilerin meartuk@medipol.edu.tr, ahmetgokcen@hotmail.com, mehmetalsahin@yahoo.com, cakirkerim@gmail.com elektronik posta adreslerine gönderilmesi bizleri çok memnun edecektir. Kitabın ögˆrencilerimize ve okuyucularımıza faydalı olmasını dileriz.

Taksitli alışveriş için sipariş tutarınız 50₺ ve üzerinde olmalıdır.
Taksit Sayısı Aylık Tutar(₺) Toplam Tutar(₺)
Peşin818,68 ₺818,68 ₺
2 Taksit409,34 ₺818,68 ₺
3 Taksit272,89 ₺818,68 ₺
4 Taksit204,67 ₺818,68 ₺
Taksit Sayısı Aylık Tutar(₺) Toplam Tutar(₺)
Peşin818,68 ₺818,68 ₺
2 Taksit409,34 ₺818,68 ₺
3 Taksit272,89 ₺818,68 ₺
4 Taksit204,67 ₺818,68 ₺
Taksit Sayısı Aylık Tutar(₺) Toplam Tutar(₺)
Peşin818,68 ₺818,68 ₺
Kampanyalarımızdan haberdar olmak için bültenimize kayıt olabilirsiniz.
Nobel Akademik Yayıncılık Eğitim Danışmanlık Tic. Ltd. Şti. Kültür Mah. Mithatpaşa Cad. No : 74 B- 01/02 Kızılay / Çankaya / Ankara
    2023 Copyright ©atlaskitap.com
    Tüm hakları saklıdır | Kredi kartı bilgileriniz 256Bit SSL sertifikası ile güvende.
  • Troy
  • Card Finans
  • Word Card
  • Bonus Card
  • Maximum Kart
  • PTT
  • Havale
  • Master Card
  • Visa Card

Mesajınız iletildi

En kısa sürede size dönüş yapılacaktır