Sitemiz hakkında görüşlerinizi bildirmek ister misiniz?
Sitemizi değerlendiriniz
Görüş ve Önerileriniz
kapat
Sepetinizdeki tüm ürünler silinecek. Onaylıyor musunuz?
Toplam Tutar0,00₺
Sepete Git
Dgs Temel Kitap

Barkod
9786053952022
ISBN
978-605-395-202-2
Sayfa Sayısı
910 Sayfa
Ürün Ebatı
19.5 x 27.5
Dil
Türkçe,
Cilt Durumu
Ciltsiz
Baskı Sayısı
2
Basım Yılı
0.2009
Kitap Boyutu
Normal Boy
Yazar
0 Yorum
%19
indirim
30,56
24,75
Kazanılan Puan: 72 NP 6,19₺'den başlayan taksit avantajı
Teslimat Seçenekleri
Sepet tutarı 200₺ ve üzeri olan siparişlerinizde kargo ücretsiz
Kargo ödeyen kitaplardan birini sepetine ekle tüm siparişin ücretsiz kargo olsun.
Kargo ödeyen kitaplar için tıklayın.
Favorilere Ekle
Paylaş
Kitap Hakkında
Ödeme Seçenekleri
Yorumlar
Dikey Geçiş Sınavı (DGS) meslek yüksekokulları ile açık öğretim ön lisans programları mezunlarının lisans öğrenimine geçişlerinde ihtiyaç duydukları, rekabetin hat safhada olduğu çok seçici bir sınavdır. Sınav kısa zaman zarfında, rakiplerinden daha fazla soruyu doğru cevaplama yeteneğini gerektirmesi sebebiyle kendine özgü bir yapıya sahiptir. Akademik personel ve lisansüstü eğitimi için yapılan sınava yönelik yayınlarımızın veritabanı ve iskeleti kullanılarak hazırlanan bu kapsamlı DGS Temel Kitap, sınavın özgün yapısını, kendi özgün başarınıza dönüştürmek için size kılavuzluk edecektir.

DGS Temel Kitap’ın içeriği sınava doğru hazırlanmada ve kitabımızı doğru kullanmada sizlere yol gösterici olacak bir çözümleme etrafında şekillenmiştir. Bu kapsamda Sözel Yetenek kısmı Türkçe ve Sözel Teknik bölümlerine; Sayısal Yetenek kısmı Matematik ve Geometri bölümlerine; Mantıksal Çıkarımlar kısmı ise Sayısal Mantık ve Sözel Mantık bölümlerine ayrılmıştır. Bu kapsamlı temel kaynağı rakiplerinden ayıran temel fark da burada ortaya çıkmaktadır. DGS Temel Kitap, Dikey Geçiş Sınavı’nı tam ve doğru olarak analiz etmiş bir ekip tarafından, adayların ihtiyaçlarını tam karşılamak hedefiyle kaleme alınmıştır. Bu noktada Mantıksal Çıkarımlar bölümü, adayları rakiplerinden öne geçirecek olması sebebiyle çalışmanın kilit bölümüdür.  Keza Sözel kısmında verdiğimiz Sözel Teknik bölümü de adaylara sınavı bütüncül görme imkânı sağlaması sebebiyle çok önemlidir.

DGS Sayısal Yetenek kısmı çıkmış sorular göz önüne alınarak hazırlanan konu anlatımı ve sınava uygun sorulardan oluşmakta, geometri tabanlı problemler gibi, diğer kitaplarda yer almayan spesifik konulara yer vermektedir. Bu kapsamda, sınava yönelik olma açısından güçlendirilen bu bölüm uyarınca temel geometri ve geometri tabanlı soru kalıpları incelenmiş, çıkması muhtemel soru kökleri belirlenmeye çalışılmıştır.

DGS Sözel Yetenek kısmında doğru cevap sayısını artırmanın en temel yolu, soru içerikleri ve biçimlerinin tanınmasıdır. Türkçe bölümü, soruları kavramak için ihtiyacınız olan gramer temelini teknik açıdan kapatmaya çalışacaktır. Soru içerikleri ve biçimlerinin tanınmasını sağlayacak olan Sözel Teknik bölümü sınavdaki sözel soru türlerinin tümü incelenmekte, çıkmış sorular yardımıyla uzunca bir anlatım verilmektedir.

Mantıksal Çıkarımlar bölümünün konulma amacını pekiştirmek için ÖSYM’nin DGS Sınav Kılavuzunda yer verdiği, sınavın kapsamı başlığı altındaki şu ifadelere biz de yer vermeliyiz:

Sınavda uygulanacak test, lisans öğrenimindeki başarıda etkili olan sayısal ve sözel içerikli akıl yürütme (muhakeme) becerilerinin ölçülmesini amaçlamaktadır. Bu amaçla ilgili olarak hazırlanacak sorular, ön lisans programlarında kazanılan bilgi ve becerileri ölçmeye yönelik olmayacaktır. Test soruları, farklı alanlardan gelen yükseköğretim kurumu mezunlarının cevaplayabilecekleri nitelikte olacaktır.

Bu açıklama, DGS Temel Kitabın oluşturulmasında kullanılan Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı veri tabanının DGS adayları için ne kadar önemli olduğunu göstermektedir. Ayrıca çalışmamızın tutarlılığını da göstermektedir.

DGS Temel Kitabın sınav formatına uygun içerik ve alternatif konu planlaması yanı sıra en önemli özelliği kapsayıcılığıdır. Çalışmanın yarısı konu anlatımına ayrılmıştır. Bu uygulama ile sınavda karşılaşılabilecek her türlü soruya cevap bulmayı sağlamak, amaçlanmıştır.

Konu içlerinde verilen çıkmış sorular ve çözümleriyle konu anlatımının sınav formatına uygunluğu ve adayın muhtemel soru tiplerini görmesi sağlanmıştır. Kitapta, çıkmış sorulara yer verilmesi sadece konu anlatımlarıyla sınırlı değildir, yan kutucuklarda ve bölüm sonarında da çıkmış sorulara yer verilmiştir.

DGS Temel Kitapta detaylı konu anlatımını pekiştirmek için çözümlü konu testleri ve tarama testleri verilmiştir. Bu testlerdeki soru çeşitlilikleri, sınavda karşınıza çıkabilecek standart olmayan yapıları doğru cevaplamanıza yardımcı olacaktır.

Kitap sonunda yer alan üç adet deneme sınavı, sınava girmeden önce hem sınavı tanımanızı hem durumunuzu görmenizi hem de eksiklerinizi belirlemenizi sağlayacaktır. Deneme sınavları DGS’ye uygun bir yapıya ve içerik bütünlüğüne sahiptir.

2500’ün Üzerinde Soru

Kitap sonunda yer alan üç adet deneme sınavı, her bölüm sonunda verilen çözümlü konu testleri ve tarama testleri, konu içerisindeki örnek sorular ve yer yer kullanılan çıkmış sorular ile DGS Temel Kitap genelinde 2500’ün üzerinde soru bulunmaktadır.

Tüm bu özellikleriyle DGS Temel Kitap, sınava hazırlanmada en büyük yardımcınız olacaktır.
Taksitli alışveriş için sipariş tutarınız 50₺ ve üzerinde olmalıdır.
Taksit Sayısı Aylık Tutar(₺) Toplam Tutar(₺)
Peşin24,75 ₺24,75 ₺
2 Taksit12,38 ₺24,75 ₺
3 Taksit8,25 ₺24,75 ₺
4 Taksit6,19 ₺24,75 ₺
Taksit Sayısı Aylık Tutar(₺) Toplam Tutar(₺)
Peşin24,75 ₺24,75 ₺
2 Taksit12,38 ₺24,75 ₺
3 Taksit8,25 ₺24,75 ₺
4 Taksit6,19 ₺24,75 ₺
Taksit Sayısı Aylık Tutar(₺) Toplam Tutar(₺)
Peşin24,75 ₺24,75 ₺
Kampanyalarımızdan haberdar olmak için bültenimize kayıt olabilirsiniz.
Nobel Akademik Yayıncılık Eğitim Danışmanlık Tic. Ltd. Şti. Kültür Mah. Mithatpaşa Cad. No : 74 B- 01/02 Kızılay / Çankaya / Ankara
    2023 Copyright ©atlaskitap.com
    Tüm hakları saklıdır | Kredi kartı bilgileriniz 256Bit SSL sertifikası ile güvende.
  • Troy
  • Card Finans
  • Word Card
  • Bonus Card
  • Maximum Kart
  • PTT
  • Havale
  • Master Card
  • Visa Card

Mesajınız iletildi

En kısa sürede size dönüş yapılacaktır