Sitemiz hakkında görüşlerinizi bildirmek ister misiniz?
Sitemizi değerlendiriniz
Görüş ve Önerileriniz
kapat
Sepetinizdeki tüm ürünler silinecek. Onaylıyor musunuz?
Toplam Tutar0,00₺
Sepete Git

Gold YDS Soru Bankası Cümle ve Paragraf

Pelikan Tıp Teknik Yayıncılık

Barkod
9786059029636
ISBN
978-605-902-963-6
Sayfa Sayısı
482 Sayfa
Ürün Ebatı
20 x 28 (cm)
Dil
,
Cilt Durumu
Ciltsiz
Baskı Sayısı
1
Basım Yılı
8.2016
Kitap Boyutu
Normal Boy
Yazarlar
0 Yorum
%15
indirim
34,72
29,51
Kazanılan Puan: 87 NP 7,38₺'den başlayan taksit avantajı
Teslimat Seçenekleri
Sepet tutarı 200₺ ve üzeri olan siparişlerinizde kargo ücretsiz
Kargo ödeyen kitaplardan birini sepetine ekle tüm siparişin ücretsiz kargo olsun.
Kargo ödeyen kitaplar için tıklayın.
Favorilere Ekle
Paylaş
Kitap Hakkında
Ödeme Seçenekleri
Yorumlar

Sınav sisteminde son birkaç yılda üst üste yapılan değişiklikler sonucunda TUS Yabancı Dil, ÜDS Sosyal Bilimler, ÜDS Fen Bilimleri, ÜDS Sağlık Bilimleri ve KPDS (Kamu Personeli Dil Sınavı) ÖSYM tarafından kaldırılmış ve bunların hepsinin yerini alacak YDS (Yabancı Dil Sınavı) Nisan 2013 tarihinden itibaren devreye sokulmuştur. Ayrıca KPSS sınavındaki yabancı dil bölümü de kaldırılmış ve KPSS Alan grubu sınavına girecek adaylardan son düzenlemeyle birlikte YDS sınavına girmeleri zorunlu tutulmuştur.

Yeni sınav sistemi ile ÜDS’de daha önce var olan bilimsel ayrım yok olmuş ve bu nedenle özellikle TUS, ÜDS Fen ve Sağlık bilimleri sınavlarına giren adayların kendi alanlarıyla ilgili sahip oldukları avantaj tamamen ortadan kalkmıştır. Bu durumda daha öncesinde ÜDS Sağlık Bilimleri ve ÜDS Fen Bilimleri sınavına giren adaylar, bundan böyle ortak sınav olan YDS sınavına gireceklerdir. Ancak daha sonra yapılan bir düzenlemeyle sağlık bilimleri mezunları (tıp, dişçilik vb.) için TIPDİL adı altında yeni bir sınav 2014 ylından itibaren uygulamaya konmuştur. YDS sınavının eski KPDS ve ÜDS sınavlarına göre çok daha zor olduğu dikkate alınırsa, sınava hazırlanırken daha sıkı çalışmanın ve çok daha fazla soru çözmenin zorunluluk arz ettiği yadsınamayacak bir gerçektir.
ÖSYM’nin 2012 yılından sonra, sınavın isminden başka yaptığı bir diğer değişiklik ise, öncelikle KPDS sınavında soru sayısını 100’den 80’e çekmek olmuş, bununla birlikte soruların zorluk dereceleri de oldukça artmıştır. Sınavın zorlaşmasıyla birlikte sınava giren adayların puanlarında eski sınavlara göre ciddi düşüşler gözlenmiştir. Ve son olarak yapılan bir değişiklikle de sınav süresi 180 dakikadan 150 dakikaya düşürülmüştür. Sürenin kısalmasıyla, soru zorluk derecelerinde değişiklik olmadığı sürece, adayların işinin daha zor olacağı açıktır. Bu nedenle de, artık bu sınavda başarılı olmak için sabırlı, uzun süreli, bilinçli ve etkili bir çalışma kaçınılmazdır. Zaten dil basmakalıp şifre ve formüllerle öğrenilip, yazılmaz ve konuşulamaz. Bir dili etkili ve kalıcı bir şekilde edinebilmek için, o dille her gün az çok iç içe olmak gereklidir.

Önceki yıllarda sınavlara hazırlanan adaylara sorularla ilgili çeşitli şifre ve teknikler öğretilerek, böylece İngilizce seviyesi düşük olan adayların bile, o dili çok iyi bilmeden oldukça iyi puanlar almaları sağlanmıştır. Doğaldır ki, bu da haksız bir rekabet ortamını ortaya çıkarmış, kursa gidemeyip kendi imkanları çerçevesinde çalışan adayların bu haksız rekabet karşısında mağdur olmaları söz konusu olmuştur. Ancak artık şifre ve parola dönemi kapanmış, gerçek bilginin ölçüldüğü dönem başlamıştır.

Hangi sınav olursa olsun, gerçek başarının temelinde, işin hilelerini ve kısa yollarını öğrenmek değil, çok çalışmak, emek ve zaman harcamak, başarıya giden yolda yapılması gereken doğruları yapmak yatmaktadır. Haklı başarıyı sağlamak için o dilin gramerini iyi özümsemek, olabildiğince çok sözcük bilgisine sahip olmak, çok ve çeşitli metinleri okumak ve elbette ki çok fazla sayıda soru çözmek gereklidir. Bir dili iyi öğrenmek çok büyük sabır ve üstün gayret ve daha da önemlisi süreklilik gerektirir.

Okuma ve anlamaya yönelik YDS gibi sınavlarda başarılı olabilmek için sadece o dilin dilbilgisi yapısını ve kurallarını çok iyi bilmek yeterli değildir. Bunun yanında olabildiğince çok kelime bilmek ve sürekli olarak çok farklı konulardaki metinleri her gün düzenli olarak okumak gereklidir. Bu da elbette uzun soluklu ve sabırlı bir çalışmayı gerektirir. YDS sınavında başarılı olabilmek ve yüksek puanlar alabilmek artık bu tarz bir yaklaşım ve çalışmayla mümkün olacaktır.
Gold YDS Soru Bankası kitabı, İngilizce’den Türkçe’ye ve Türkçe’den İngilizce’ye çeviri, verilen cümleye yakın anlamlı cümleyi bulma (Restatement), diyalog tamamlama (Dialog Completion), paragraf tamamlama (Paragraph Completion), paragrafta anlam bütünlüğünü bozan cümleyi bulma (Irrelevant Sentence) alanlarında toplam 1700 soruyu kapsamaktadır. Bunun yanı sıra her bölümün başında, o soru tipine ilişkin dikkat edilmesi gereken hususlar ve önemli bilgilere yer verilmiştir. Kitabın son bölümünde ayrıca kullanım kolaylığı sağlayacak mini sözlükler ve ek bilgiler birer başvuru kaynağı olarak sunulmuştur. Sınava hazırlanırken çok daha farklı konularda daha çok sayıda soru üzerinde çalışabilme imkanını bu kitapta bulabilecek ve tek kaynakla bu ihtiyacınızı karşılayabileceksiniz.

Sınava giden yoldaki çalışmalarınızın verimli olmasını, sınavınızın başarılı geçmesini ve akademik ve mesleki alanlarda her zaman için hedeflerinize ulaşabilmenizi dilerim.

Gürcan Günay

Taksitli alışveriş için sipariş tutarınız 50₺ ve üzerinde olmalıdır.
Taksit Sayısı Aylık Tutar(₺) Toplam Tutar(₺)
Peşin29,51 ₺29,51 ₺
2 Taksit14,76 ₺29,51 ₺
3 Taksit9,84 ₺29,51 ₺
4 Taksit7,38 ₺29,51 ₺
Taksit Sayısı Aylık Tutar(₺) Toplam Tutar(₺)
Peşin29,51 ₺29,51 ₺
2 Taksit14,76 ₺29,51 ₺
3 Taksit9,84 ₺29,51 ₺
4 Taksit7,38 ₺29,51 ₺
Taksit Sayısı Aylık Tutar(₺) Toplam Tutar(₺)
Peşin29,51 ₺29,51 ₺
Kampanyalarımızdan haberdar olmak için bültenimize kayıt olabilirsiniz.
Nobel Akademik Yayıncılık Eğitim Danışmanlık Tic. Ltd. Şti. Kültür Mah. Mithatpaşa Cad. No : 74 B- 01/02 Kızılay / Çankaya / Ankara
    2023 Copyright ©atlaskitap.com
    Tüm hakları saklıdır | Kredi kartı bilgileriniz 256Bit SSL sertifikası ile güvende.
  • Troy
  • Card Finans
  • Word Card
  • Bonus Card
  • Maximum Kart
  • PTT
  • Havale
  • Master Card
  • Visa Card

Mesajınız iletildi

En kısa sürede size dönüş yapılacaktır