Sitemiz hakkında görüşlerinizi bildirmek ister misiniz?
Sitemizi değerlendiriniz
Görüş ve Önerileriniz
kapat
Sepetinizdeki tüm ürünler silinecek. Onaylıyor musunuz?
Toplam Tutar0,00₺
Sepete Git

Tek Parti Döneminde Sivas'ta Siyasal Hayat (1923-1946)

Siyasal Kitabevi

Barkod
9786054627660
ISBN
978-605-462-766-0
Sayfa Sayısı
208 Sayfa
Ürün Ebatı
16 x 24 (cm)
Dil
,
Cilt Durumu
Ciltsiz
Baskı Sayısı
Basım Yılı
.2014
Kitap Boyutu
Normal Boy
Yazarlar
0 Yorum
%13
indirim
9,26
8,06
Kazanılan Puan: 24 NP 2,01₺'den başlayan taksit avantajı
Teslimat Seçenekleri
Sepet tutarı 200₺ ve üzeri olan siparişlerinizde kargo ücretsiz
Kargo ödeyen kitaplardan birini sepetine ekle tüm siparişin ücretsiz kargo olsun.
Kargo ödeyen kitaplar için tıklayın.
Favorilere Ekle
Paylaş
Kitap Hakkında
Ödeme Seçenekleri
Yorumlar

Bu çalışma, Milli Mücadele hareketinin hemen öncesinden çok partili hayata uzanan dönemde, Sivas şehrinde yaşanan siyasal örgütlenme ve siyasal katılıma ilişkin eğilim ve tepkilerin sonucu olan değişim, dönüşüm ve çağdaşlaşma süreçlerini cümleleştirme niyeti taşımaktadır.

Çağdaşlaşma ve algı değişimi konularında hükümler verirken, birden fazla kuşak arasında yapılacak karşılaştırmalı bilgilere, tercih ve uygulamalara ilişkin alan araştırması nitelikli göstergelere dayanmak gerektiği açıktır. Bu çalışma, o türden çok boyutlu bir araştırma olmak iddiası yerine, Sivas şehrindeki siyasallaşma temsilcilerinin merkezi yönetimle ilişkilerine ait şu gerçeğin büyük fotoğrafını çekme niyetine dayanıyor: Yeni Türk Devletinin Meclis ve icra vekilleri aracılığı ile belirlediği hedeflere ulaştırıcı birer araç olan siyaset kurumu, idare ve yaygın eğitimi kullanarak Sivas şehrinde 25 yıllık süre içinde hangi etkilenmelere ve değişimlere yol açtı, hangi açık ve örtülü engellemelerle karşılaştı?

Bu resmin eksiksiz bir şekilde fotoğraflandırılması çok zor olduğu gibi, sisli olmaktan kurtulamayacak yanları ve yönleri bulunduğu da açıktır. Yolların ve iklim değişmelerinin kavşağında bulunan Sivas'ın, ekonomik yaşantılar açısından, hem merkez ve ilçeleri, hem de çevre/komşu illeri etkileyecek bir sürdürülebilir ticari öncülüğü bulunmadı. Sanayi anlamında da, Selçukluyla gelen Sivas kiliminden ve halısından ibaret geleneksel üretimin düzenli pazarlaması olduğu da, öne çıkmış tüccarları bulunduğu da söylenemez. Diğer yandan İttihat ve Terakki kalıntısı olan mahalli şahsiyetlerin olumsuz dirençlerinin sürdüğü; siyaset kurumunun işlevini gereğince anlayanların sayıca az olduğu; okuryazarlık oranının çok düşük bulunduğu, mezhep ve yerlilik-göçmenlik çatışmasına bağlı güç odaklarının cumhurlaşma, çağdaşlaşma savaşçısı olma niyeti taşımadıkları Sivas şehrinde, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin/hükümetlerinin her konuda özendirici veya emredici çalışmalarının derhal sonuç vermesi beklenemezdi.

Bu durumlara rağmen, en uzaktaki ilçesi de dâhil, geniş bir alanda varlığını sürdürmeyi hazırlayan şartlar ve eğilimler nelerdir sorusunun cevabını, Sivas'ta yalnızca tek partili dönemin 25 yıllık yapılanmasını, bu yapılanmada, merkezin/merkezden beklentileri ve gerçekleşemeyenleri örnekler vererek göstermeye çalıştım.

Taksitli alışveriş için sipariş tutarınız 50₺ ve üzerinde olmalıdır.
Taksit Sayısı Aylık Tutar(₺) Toplam Tutar(₺)
Peşin8,06 ₺8,06 ₺
2 Taksit4,03 ₺8,06 ₺
3 Taksit2,69 ₺8,06 ₺
4 Taksit2,01 ₺8,06 ₺
Taksit Sayısı Aylık Tutar(₺) Toplam Tutar(₺)
Peşin8,06 ₺8,06 ₺
2 Taksit4,03 ₺8,06 ₺
3 Taksit2,69 ₺8,06 ₺
4 Taksit2,01 ₺8,06 ₺
Taksit Sayısı Aylık Tutar(₺) Toplam Tutar(₺)
Peşin8,06 ₺8,06 ₺
Kampanyalarımızdan haberdar olmak için bültenimize kayıt olabilirsiniz.
Nobel Akademik Yayıncılık Eğitim Danışmanlık Tic. Ltd. Şti. Kültür Mah. Mithatpaşa Cad. No : 74 B- 01/02 Kızılay / Çankaya / Ankara
    2023 Copyright ©atlaskitap.com
    Tüm hakları saklıdır | Kredi kartı bilgileriniz 256Bit SSL sertifikası ile güvende.
  • Troy
  • Card Finans
  • Word Card
  • Bonus Card
  • Maximum Kart
  • PTT
  • Havale
  • Master Card
  • Visa Card

Mesajınız iletildi

En kısa sürede size dönüş yapılacaktır