Sitemiz hakkında görüşlerinizi bildirmek ister misiniz?
Sitemizi değerlendiriniz
Görüş ve Önerileriniz
kapat
Sepetinizdeki tüm ürünler silinecek. Onaylıyor musunuz?
Toplam Tutar0,00₺
Sepete Git
Hayalet İttifaktan Stratejik İşbirliğine

Barkod
9789756335598
ISBN
978-975-633-559-8
Sayfa Sayısı
312 Sayfa
Ürün Ebatı
14 x 21 (cm)
Dil
,
Cilt Durumu
Ciltsiz
Baskı Sayısı
1
Basım Yılı
3.2009
Kitap Boyutu
Normal Boy
Yazarlar
0 Yorum
%28
indirim
220,00
158,40
Kazanılan Puan: 474 NP Yaklaşık 1-3 iş gününde temin 39,60₺'den başlayan taksit avantajı
Teslimat Seçenekleri
Sepet tutarı 200₺ ve üzeri olan siparişlerinizde kargo ücretsiz
Kargo ödeyen kitaplardan birini sepetine ekle tüm siparişin ücretsiz kargo olsun.
Kargo ödeyen kitaplar için tıklayın.
Favorilere Ekle
Paylaş
Kitap Hakkında
Ödeme Seçenekleri
Yorumlar

Kavissiz dümdüz bir yolda ilerleyebilecek hiçbir yeni ve cüretkar fikir yoktur

Bir İsrailli yetkilinin Türkiye-İsrail ilişkilerini tanımlamak için kullandığı yukarıdaki cümle Türkiye ve İsrail arasındaki ilişkilerin nasıl bir yapıya sahip olduğuna dönük iyi bir özettir. Ortadoğunun en çok merak edilen ve üstünde birçok spekülasyon yapılan bölge içi ilişkisi olan Türkiye İsrail ilişkileri cüretkar olduğu kadar utangaçtı. Cüretkardı çünkü büyük güçlerin çizmek istedikleri, bölgesel aktörlerin arzu ettikleri resme uymamaktaydı, utangaçtı çünkü iki ülke sahip oldukları derinlikli ilişkiye rağmen doksanlı yılların ortasına kadar bunu üçüncül aktörler ve kamuoyu ile paylaşmamışlardı. Bu nedenle iki tarafın aktörlerinin ilişkiyi inşa ederken dikkat etmeleri gereken birçok faktör bulunmakta idi. Bu faktörlerin her biri iki ülke ilişkisinin ikircikli yapısına katkıda bulunmuştur.İşte bu ikircikli yapı, süreç içinde pekişerek iki ülke arasındaki ilişkilerin ayrılmaz bir parçası olacaktır.

İsrailin Ortadoğu konusundaki uzman isimlerinden Tel-Aviv üniversitesi profesörü Ofra Bengionun kitabı söz konusu dinamikleri derinlikli ve ilk elden bilgilerle su yüzüne çıkartıyor. Kitaptan Türkiye-İsrail ilişkilerinin sanıldığı gibi 1990lı yılların bir eseri olmadığı ve çok daha derin bir ilişkiler bütününü 1950li ve 1960lı yıllarda içerdiği anlaşılmaktadır. Bu kitap buzdağının görünen kısmının değil altta kalan kısmının fotoğrafını çok net olarak çekiyor. 1950li yıllarda bir sevda masalı olarak başlayan ama bir o kadar çabukta sona eren iki ülke arasındaki ilişkileri, İsrail arşivlerinden ilk kez edinilen belgeler ve dönemin İsrailli tanıklarının (kimi isimlerinin gizli tutulmasını istemiştir kimi ise yazarla yaptıkları görüşmeler sonrasında yaşlarından dolayı hayata gözlerini yummuştur) gözüyle iki ülke arasında oluşturulan hayalet ittifakı gözler önüne sermektedir. Evet, Türkiye-İsrail ilişkileri göründüğünden çok daha derin ve dönemsel gelgitlere rağmen sağlamlığını koruyan bir temele sahiptir. Bu kitapta, okuduğunuz tanıklıklar ve olaylar karşısında şaşkınlığa uğrayacak, Merkava ve Trident gibi terimlerin anlamını okurken de hayretinizi gizleyemeyeceksiniz. Marmara denizinde bir teknede yapılan görüşmeden, Romada Türk Genelkurmay Başkanıyla yapılan görüşmeye, Kıbrıs ve Filistin meselesinin iki ülke arasında oluşturduğu gelgitlere kadar sizi Türkiye İsrail ilişkilerinin Gizli Kalmış Tarihinde bir yolculuğa çıkacaksınız.

Bu kitap, tüm sarsıntılara rağmen iki ülke arasındaki ilişkilerinin devam etmesini sağlayan dinamikleri tüm çıplaklığı ile göz önüne seriyor. İki ülke arasında doksanlı yıllarda ilişkilerin değişen doğasını yine bu kitapla takip ediyoruz. Daha da önemlisi, elinizdeki kitap Davos sonrası iki ülke ilişkilerinin geleceğini, geçmişin tanıklığı ile ortaya koymaktadır. Ofra Bengionun ilk elden kaynakları ve içeriğiyle bir temel kaynak niteliği taşıyan eseri, Ortadoğu ile ilgilenen tüm uzman ve okuyucular için masalarının demirbaşı olacaktır. Bu kitap ile Türkiye-İsrail ilişkileri ete ve kemiğe bürünürken, SIRLAR da açığa çıkıyor. Erguvan yayınevinden Türk okuyucusuna bir armağan olan kitabın, Türk okuyucusundan hak ettiği ilgiyi göreceğinden şüphemiz yoktur.

Taksitli alışveriş için sipariş tutarınız 50₺ ve üzerinde olmalıdır.
Taksit Sayısı Aylık Tutar(₺) Toplam Tutar(₺)
Peşin158,40 ₺158,40 ₺
2 Taksit79,20 ₺158,40 ₺
3 Taksit52,80 ₺158,40 ₺
4 Taksit39,60 ₺158,40 ₺
Taksit Sayısı Aylık Tutar(₺) Toplam Tutar(₺)
Peşin158,40 ₺158,40 ₺
2 Taksit79,20 ₺158,40 ₺
3 Taksit52,80 ₺158,40 ₺
4 Taksit39,60 ₺158,40 ₺
Taksit Sayısı Aylık Tutar(₺) Toplam Tutar(₺)
Peşin158,40 ₺158,40 ₺
Kampanyalarımızdan haberdar olmak için bültenimize kayıt olabilirsiniz.
Nobel Akademik Yayıncılık Eğitim Danışmanlık Tic. Ltd. Şti. Kültür Mah. Mithatpaşa Cad. No : 74 B- 01/02 Kızılay / Çankaya / Ankara
    2023 Copyright ©atlaskitap.com
    Tüm hakları saklıdır | Kredi kartı bilgileriniz 256Bit SSL sertifikası ile güvende.
  • Troy
  • Card Finans
  • Word Card
  • Bonus Card
  • Maximum Kart
  • PTT
  • Havale
  • Master Card
  • Visa Card

Mesajınız iletildi

En kısa sürede size dönüş yapılacaktır